Wielerclub De Lutte doneert tenues

Wielerclub De Lutte doneert tenues

Gepost op door Ninian Gerritzen in de categorie Nieuws

Afgelopen jaren kruisten de wegen van Bună Ziua kinderen in Roemenië en Wielerclub De Lutte wel vaker elkaars wegen. Zo ook gisteravond waar, corona-proof op een terras, de nieuwe wielerkleding werd gepresenteerd. Traditioneel werd daarbij het “oude” tenue overgedragen aan Bună Ziua, die op hun beurt deze weer over zal dragen aan de Wielerclub in Bârlad. En zo ontvingen Christel Visser en Ninian Gerritzen uit handen van voorzitter Harrie Heijdens symbolisch een fietsshirt. Wielerclub de Lutte zal zorgen voor transport naar Bârlad waarna leden van  Alfa Club Ciclism Bârlad de tenues kunnen gebruiken.

Vanwege het 25-jarig bestaan van Bună Ziua kinderen in  Roemenië werden Visser en Gerritzen extra in het zonnetje gezet. Speciaal voor dit jubileum ontwierp Bjorn Schreur,  eigenaar van By Bjorn, een plaquette, welke door Peter Benneker werd overhandigd.  Een prachtig initiatief waarbij een van de 5 ontvangen plaquettes uiteraard op het kantoor in Bârlad een mooie plek zal krijgen!

Christel Visser haalde herinneringen op van de fietstocht welke leden van Wielerclub De Lutte in 2003 maakte van Bârlad naar De Lutte om aandacht te vragen én geld in te zamelen voor de projecten van Bună Ziua kinderen in Roemenië. Ninian Gerritzen vertelde over de huidige activiteiten in Roemenië waaronder het Therapeutisch centrum voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Daarna was het tijd voor Charles Haarman om het nieuwe tenue te presenteren die door het oudste lid van de club, Bas Visser, onthuld mocht worden. Komende jaren zal zowel in De Lutte als in Bârlad in prachtige tenues gefietst worden!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *