Sytske Jantz

Mijn naam is  Sytske Jantz  en ik mag sinds november 2019 deel uit maken, als penningmeester, van het bestuur van Bună Ziua kinderen in Roemenië .
Ik ben hier op een hele bijzondere manier terecht gekomen. Onze voorzitter was op zoek naar een penningmeester. Hij heeft dit aan mijn dochter gevraagd (zijn collega), die gaf de opmerking “dat moest ik maar niet doen! Maar, ik weet wel iemand anders.” En zo is het gekomen.

Er is vanaf het eerste moment een hele bijzondere klik met Bună Ziua. Ook de samenwerking met Roemenië, is bijzonder om mee te maken. Je woont en werkt in zulke verschillende omstandigheden en toch ervaar je bij iedereen dezelfde passie, dezelfde betrokkenheid. Het is een soort positief Virus.

Mijn werkzaamheden hebben zich altijd in het financiële spectrum afgespeeld. Van oorsprong was mijn droom om kleuterjuf te worden, dat is door de toenmalige omstandigheden niet gelukt. Gelukkig heb ik in mijn vrijwilligersactiviteiten uit het recente verleden veel met kinderen kunnen en mogen doen. Binnen het vrijwilligerswerk (Zondagschoolonderwijs) heb ik veel te maken gehad met kinderen die te kampen hadden met aandoeningen binnen autistisch spectrum. Gelukkig heb ik door mijn vrijwilligerswerk altijd heel veel met kinderen kunnen doen, en altijd was ik weer verbaasd, wat voor interactie er ontstaat op het moment dat je de juiste klik, het juiste contact met deze kinderen maakt.

Ik vind het heel bijzonder om deel uit te mogen maken van deze bijzondere organisatie. En met bijzonder bedoel ik de context van de samenwerking op dit niveau.